Prijatelji fondacije

Luka Raco

Mladi, dvadesetšestogodišnji glumac, Luka Raco, rođen je u Beogradu, gde živi i radi. Uporedo sa glumom, Luka je 2013. godine diplomirao ekonomiju. Oprobao se i u ulozi manekena, odnosno modela. Godinu dana pre nego što je završio studije (2012) proglašen je za “Mistera Srbije”. Televizijska publika u Srbiji upamtila ga je po ulozi Riste u popularnoj seriji “Sinđelići”.

Luka Raco

Aleksandar Luković

Dugogodišnji fudbaler Crvene zvezde i nekolicine evropskih klubova. Popularni “Lune” sa dosta uspeha nosio je dres reprezentacije Srbije sa kojom je 2010. godine učestvovao na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Za nacionalni tim nastupio je 28 puta. Uspešnu karijeru gradio je u Italiji i Rusiji, a 2014. ponovo se vratio u svoju Crvenu zvezdu čiji je i danas član.

Aleksandar Luković

Slaviša Čurović

Poznati crnogorski glumac rođen je 1977. godine u Bijelom Polju. U dosadašnjoj karijeri ostvario je više od 60 filmskih i pozorišnih uloga. Direktor je regionalne lige u boksu, poslanik u Parlamentu, kolumnista i nekadašnji direktor pozorišta. Oženjen je koleginicom Tijanom Čurović sa kojom ima ćerku.

Slaviša Čurović

Dragana Mićalović

Dragana Mićalović rođena je 3. Marta 1991. godine u Leskovcu. Kao mala pevala je u horu i stekla ljubav prema muzici. Upisala je i sa uspehom završila srednju muzičku školu “Stanislav Binički” u rodnom gradu. Glumu je zavolela uz oca Dragana, takođe poznatog glumca, koji ju je često vodio u pozorište. i pored toga što nije uspela da upiše FDU, postepeno, sigurnim koracima gradi karijeru glumice. Trenutno živi i radi u Beogradu.

Dragana Mićalović

Bojan Marović

Popularni pop pevač rođen je 21. maja 1984. U Podgorici. Potiče iz sportske porodice, s obzirom da mu je otac Darko bio dugogodišnji poznati bokser podgoričke Budućnosti. Umesto ringa, Bojan je izabrao binu. Završio je osnovnu školu „Boro Cetković“, zatim Srednju muzičku školu i najposle muzičku Akademiju na Cetinju, smer violončelo. Sa tek navršenih 18. godina pobedio je na Festivalu Sunčane skale sa pesmom “Više te nema”.

Bojan Marović

Saša Kovačević

Jedan od najpopularnijih mladih pevača pop muzike Saša Kovačević rođen je 27. jula 1985. godine. Završio je srednju muzičku školu “Kosta Manojlović” a zatim diplomirao na Akademiji umetnosti-smer za snimanje i dizajn zvuka. Iako mlad, Kovačević može da se pohvali velikim brojem priznanja i nagrada. Pesma “Ruka za spas” proglašena je za hit 2007. godine. Počasni je građanin Zemuna.

Saša Kovačević

Andrija Milošević

Andrija Milošević je crnogorski i srpski glumac i voditelj. Rođen je 6. avgusta 1978. godine u Podgorici. Želeo je da postane poznati fudbaler, ali se ipak odlučio za glumu. Otišao je na prijemni ispit koji je spremao jedno veče i prošao je audiciju. Sa šesnaest godina je upisao Fakultet dramskih umetnosti na Cetinju u klasi profesora Bore Stjepanovića. Tokom studija je sarađivao sa poznatim rediteljem Milanom Karadžićem. Glumu je završio u roku, a njegova diplomska predstava je bila “Gospođica Julija”. Glumio je u više od četrdeset predstava, a neke od njih su: “Pevaj, brate”, “Tamo i nazad”, “Samo za tvoje uši”, “Krčmarica Mirandolina”, “39 stepenika”, “Iza kulisa”, “Zlatni lanćić od bižuterije”, “Ukroćena goropad”, “Dekameron”, “Zmijsko leglo”, “Tre soreple”, “Samo za tvoje oči” kao i u mnogim drugim.

Andrija Milošević

Viktor Jelenić

Proslavljeni srpski vaterpolista Viktor Jelenić rođen je u Beogradu, 31. oktobra 1970. godine. Bio je dugogodišnji reprezentativac Jugoslavije. Na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneju osvojio je bronzano odličje, dok se srebrom okitio četiri godine kasnije na Olimpijadi u Atini. Trenutno je predsednik VK Crvena zvezda sa kojom je 2012. godine postao šampion Evrope. Tokom njegovog predsedničkog mandata od beton lige Crvena zvezda uspela je da dođe do krova Evrope, zbog čega ima ogromne simpatije od strane navijača.

Viktor Jelenić
Fondacija "Humanost bez granica" – Vladimir Vučetić | Ljutice Bogdana 1a 11000 Beograd | 065/240-2407; 011/240-2407 | PIB: 109849156 | MB: 28829949 | ŠD: 9499/9002 | www.fondacija.rs